2013-ban is edzések Tatabányán

Ne szaladjon botot vásárolni. Mielőtt botot vásárolna, jöjjön el hozzánk. Vegyen részt valamelyik edzésen, ahol segítek kiválasztani a megfelelő hosszúságú botot, esetleg többfélét is kipróbálhat, utána lehet vásárolni, ha tetszik ez a sport.

FIGYELEM!

Az edzések célja a botokkal már bánni tudók kondíciójuknak megfelelő edzése, technikájuk csiszolása. A teljesen kezdőknek külön oktatást tartok külön időpontban!

Személyre szabott oktatásra csak a 3 órás tanfolyamainkon van lehetőség!

Következő tanfolyam időpontja és részletek a tanfolyam menüpontban.

Edzések időpontja: 18:00 – 19:15 óráig.

Edzések helyszíne: az aktuális helyszínek, időpontok a főoldalon találhatók

Edzésnapok: később kerül meghatározásra

Találkozó: az edzések előtt 5 perccel az edzések helyszínén.

Részvételi díj: jelenleg, az Országos Nordic Walking Program keretében ingyenes.

Időtartam: 1 óra 15 perc.

Edzések rövid leírása:
Bemelegítést követően kondíció növelő gyaloglás a különböző technikák alkalmazásával és gyakorlásával.

Az edzést levezető, nyújtó gyakorlatokkal és légzéstechnikával zárjuk.

FELSZERELÉS:

  • Az esti edzéseink már teljesen sötétben zajlanak. Ezért szükséges fejlámpát hozni. Érdemes ebbe beruházni, hiszen ezek a lámpák áramszünetkor, autóban pakoláskor, stb. is nagyon hasznosak, hiszen mindkét kezünk szabadon van, mégis látjuk amit csinálunk.
  • Télen fokozottan fontos a megfelelő cipő, ami fogja a lábat és biztos talajfogást ad, sárban és hidegben is komfortos érzést biztosít. Érdemes vízálló, vízlepergető anyagból készült cipőt választani, ami lehet félcipő, vagy akár félmagas bakancs is. Félcipőhöz javaslok vastagabb zokni viselését, lehetőleg olyat, amely nem gyűrődik, nem töri fel lábujjunkat.
  • Ősztől tavaszig hasznos eszköz a kamásli, amivel akár egy félcipő is alkalmassá tehető a téli edzésekre. Melegít, kint tartja a sarat, havat, vizet, de csak ha megfelelő a méret, és jól van rászorítva a cipőre a talp alatt átmenő pánttal.
  • Folyadékot hűvösebb időben is pótolni kell, ezért ivó öv vagy egyéb folyadékutánpótlás nélkül nem célszerű nekikezdeni a mozgásnak. A 1,5 órás edzéseken a minimum a 0,5 liter, de a hétvégi hosszabb túrákon inkább 1 liter folyadék fogyasztása javasolt, ami csak úgy lehetséges, ha az ember magával hozza.
  • Ősszel és tavasszal fontos, hogy ne legyünk túlöltözve, mert beleizzadunk ruhánkba és ha meg kell állnunk valamiért menet közben, vagy az edzés végén, könnyen megfázhatunk.


Részvétel:
kizárólag olyanoknak, akik már valamilyen tanfolyamon, képzésen elsajátították a Nordic Walking alapjait.


Jelentkezés:
a saját bottal rendelkezőknek nem kötelező előre jelentkezni, de a botok száma korlátozott, ezért előfordulhat, hogy aki nem jelzi előre részvételét és szüksége lenne botra, mégsem tud résztvenni az edzésen.

Email: info[kukac]gyalogturasport[pont]hu
Telefon:
06 20 267 6298

nordic walking,gyaloglás,túrázás,gyalog,túra,edzés,tanfolyam,természet,sport,szabadidősport,kirándulás,botos gyaloglás,természetjáró