Bizonyára mindenki látott már botokkal gyalogló túrázókat! Közülük sokan állították magukról, hogy nordic walkingoznak. Csakhogy két botot magunkkal sétáltatva, még nem biztos, hogy ezt az igen hasznos sportot végezzük!

A Nordic Walkingnak tulajdonított hasznos hatások eléréséhez nélkülözhetetlen a helyes nordic walking technika elsajátítása.

Hogy minél többen elsajátíthassák a helyes technikát, ezért 1-1,5 órás alapozó képzéseket tartok Tatabánya (később Tata) belső, szabad területein.

Az alapképzések során a bemelegítő és nyújtó gyakorlatokon kívül megismerjük a nordic walking alaptechnikáit, ehhez kapcsolódóan személyre szólóan kiválasztjuk a megfelelő bothosszúságot. Enélkül lehetetlen egészségesen űzni ezt a sportot.

Kiknek ajánlom?

  • Azoknak, akik csak rövidebb ideig tudnak mozogni egyfolytában,
  • azoknak, akiknek nincs idejük az alaptanfolyam 2-3 órás gyakorlatait végigcsinálni,
  • akik nem tudnak a Turulhoz vagy egyéb távolabbi helyszínre eljutni.

 

Helyszínek:

  • Tatabánya-Alsógallán a Volán telep oldalánál lévő parkolóban a rét szélén, vagy
  • Tatabánya-Dózsakertben a Millenium lakópark patak és a teniszpályák közötti részénél a réten. Autóval megközelíthető a Réti útról az egykori Patkó söröző melletti úton végigmenve. Balra a garázsok és a teniszpálya, jobbra a lakópark található.

dozsakert

Kik vehetnek részt?

  • Akik tagjai a Komárom-Esztergom megyei Természetbarát Szövetség valamelyik természetjáró, természetbarát egyesületének, vagy
  • tagjai a VULKÁN Tömegsport Egyesület valamelyik szakosztályának.

Aki a fenti feltételeknek nem felel meg, beléphet a Vulkán TSE természetjáró szakosztályába (tagdíj 1 évre 700Ft/fő).

FIGYELEM! A alapképzés helyszínén nincs lehetőség a belépésre, azt előre el kell intézni! E-mailben tájékoztatót küldök a belépési lehetőségről.

Jelentkezni az ismertetőre e-mailben lehetséges, melyet visszaigazolok, csak ezután van lehetőség a részvételre. Jelentkezéskor meg kell írni, mely egyesület tagja.

Az aktuális időpontok és helyszínek ezen honlap főoldalán fognak megjelenni.

Egyéb tudnivalókat e-mailben küldöm el a résztvevőknek.

Amit mindenképpen tudni kell: botot nem kell hozni, azt biztosítom.

A résztvevők létszáma korlátozott: minimum 2 fő, maximum 5 fő vehet részt.

DSCN0569

nordic walking,gyaloglás,túrázás,gyalog,túra,edzés,tanfolyam,természet,sport,szabadidősport,kirándulás,botos gyaloglás,természetjáró